Timoleague, fraai plaatsje 5 minuten van hier

Timoleague vandaag

Gisteren wilde ik met de nog onverzekerde Kia Picanto een stukje rijden voor een boodschap, toen het alarm van de auto afging. Ik wist niet waarom, noch hoe dit te stoppen. Na korte tijd stopte het vanzelf, maar toen ik de deur opende begon het weer. Ook nu stopte het vanzelf op zeker moment. Ik wist niet wat eraan scheelde en besloot de boodschap uit te stellen tot ik de beschikking over Karin´s auto had. Ik zocht op YouTube naar een oplossing voor het probleem. Ik vond deze, en daarbij zag ik ook filmpjes verschijnen die uitleggen hoe je sloten kunt kraken. Dat is iets voor Lips, dacht ik, dus ik bekeek er enkele en zag hoe eenvoudig het was. Ik bekeek verschillende methoden, vond het intrigerend en toen Karin thuis kwam liet ik het erbij.

Vandaag, toen Karin op bed wat ging rusten, besloot ik naar Timoleague te gaan voor een wandeling en om wat foto´s te maken. Toen ik de Abbey bezocht, een ruïne, zag ik bij de ingang een kastje hangen met een bordje waarop stond dat hierin geld geworpen kan worden om het onderhoud van de plek te ondersteunen. Leuk, dacht ik, het onderhouden van een bouwval. En ik zag dat de kleine geldcontainer was gesloten met een klein hangslotje welke binnen enkele seconden te openen is. Ik ken normaliter geen drift tot stelen, maar de filmpjes die ik zag indachtig werd ik hier toch op een kwaadaardig idee gebracht. Ik glimlachte, liet het idee vallen en besefte dat het zien van de filmpjes blijkbaar toch de criminele neiging diep in mij had geactiveerd.

Zo is het met alles. Waar je mee om gaat daar word je door besmet. You become what you meditate on. Vrouwen die zwanger wensen te worden zien overal zwangere vrouwen. Op Twitter viel het me op dat er afgelopen week opeens zeer veel filmpjes van ongelukken en vechtpartijen op mijn tijdlijn verschenen, van accounts die ik helemaal niet volg. Hier was sprake van een bewuste beïnvloeding, daar twijfelde ik niet aan. Het was intrigerend, ik bekeek wat van die filmpjes, schakelde zelfs even door naar een account die erin gespecialiseerd was. Toen zag ik de fuik en blokkeerde ik alle leveranciers van het vuil.

De mindfuck die nu over de wereld waart wordt krachtig gesteund door de sociale media met hun sturende algoritmen en censuur. Het is ieder moment opnieuw van belang, voor mensen die op het wereld wijde web surfen, dit te beseffen.

In Timoleague voelde ik diep geluk. Niet het geluk van mijn zin krijgen, maar het geluk van vrede met hoe dingen al zijn. Ik plaats hier iedere foto die ik maakte, onbewerkt, en in de volgorde waarin ik ze schoot.

Er was geen zon, en ook geen wind. Er hing een mystiek in de lucht waarvan ik niet kon zeggen of ie buiten of binnen mij zijn oorsprong vond. Het viel me op dat mijn gewoontegetrouwe oordelen over Ieren die er als zombies bijlopen (volgens die oordelen), nu plaats hadden gemaakt voor hen eenvoudig in en als Liefde waarnemen. Oordelen bezwaren het eigen hart, wie dit beseft kent de vreugde van deze ontkoppeling, maakt een kwantumsprong.

Ik was weer bij de Abbey aanbeland. Zag deze nu van een andere kant, en stond zelfs onder lui die daar zijn begraven lang geleden. Waar zijn ze gebleven? Ze zijn in mij, dat wist ik zeker toen ik deze twee zelfportretten maakte.

De schemering viel in, ik liep naar de auto en keek naar Courtmacsherry aan het andere eind van het water, waar Karin en ik wonen. Hoe ben ik toch in deze rijkdom verzeild geraakt? De vraag bleef zonder antwoord, daar de rijkdom in Wezen is, niet binnen of buiten. Rijkdom wordt beseft aan condities vooraf.

Ik kwam thuis, Karin kwam uit bed en weldra verschenen haar vreugderijke jongens om ons samenzijn nog eens te verrijken. Jongens die goed begrepen hebben dat de wereld wordt gemaakt door hoe je je aandacht richt. Het maakt ze fijnsnarig en een zegen om mee te verkeren. Ze eten tweemaal per week bij ons. We hebben dan veelvuldig uitwisselingen over de waanzin in de wereld, maar de overhand houdt de glimlach en het eigen initiatief in zaken.

Vrede is overal waar ´s mensengeesten het Wonder niet verdelen en verminderen tot labels en afzonderlijke delen, wat illusie sorteert.

Dank aan de Lezer!

Plaats een reactie