Actualiteiten en een achtergrond

Heb je Dick Schoof al in het vizier gekregen? Ik vertrouw zijn aanstelling als Premier van geen kant. Bepaald niet door het volk gekozen. Achtergrond: de geheime dienst. Reputatie: heeft o.a. illegaal het volk afgeluisterd. En die man zegt nu dat ie er wil zijn voor alle Nederlanders. Hij was er al voor iedereen, zonder dat men het wist, en in geen fraaie rol. Toen hij afgelopen week voor de camera stond en hier een vraag over kreeg zag ik onrust en een mengeling van angst en woede in zijn ogen. Verder lege ogen, onbezield, aangestuurd door een agenda.

Democratie heeft plaats gemaakt voor dictatuur. Je ziet het ook heel goed aan de rechtspraak: volslagen corrupt. Werkelijke misdaden worden genegeerd, alles dat maar naar volksopstand riekt hard neer geknuppeld, en in rechtbanken vinden we personen gedaagd worden die niets anders doen dan feiten benoemen en het recht op vrij spreken uitoefenen. Willem Engel heeft al eens langdurig achter de tralies gezeten voor geen enkele overtreding van de wet, de persoon die hem bedreigde met geweld en daarbij ook zijn voordeurruit in sloeg, die gaat gewoon vrijuit. Alles dat de leugen dient krijgt steun van het staatsapparaat en justitie.

Nu heeft ook de zaak tegen Gideon van Meijeren gediend. De aanklacht is opruiing, de werkelijkheid is dat Gideon mensen heeft opgeroepen op vredige wijze naar Den Haag te trekken en daar niet meer weg te gaan totdat het regime is verdwenen. Geheel binnen de wet. En dan hoor ik zo een advocaat van de aanklagende kant allerlei formuleringen van lang geleden uit dikke boeken vol wetten en jurisprudentie ten beste geven, omdat het blijkbaar niet een evident feit is dat Gideon van Meijeren waar ook de wet heeft overtreden. Gideon is zelf top jurist, en prima op de hoogte van het bedrog dat ook in deze zaak plaats vindt. Groot respect voor wat hij doet, aangaat en riskeert. Een grote persoonlijkheid, een stevig karakter heb je daarvoor nodig.

Pepijn van Houwelingen, ook aangeklaagd, nu vanwege een plaatje op Twitter. Werkelijke staatsmannen laten vallen over een enkel bericht, dat is waar justitie nu voor staat, opdat ze louter usefull idiots over houden. In de zaak van Gideon blijkt ook dat er langdurig en intens door we weten niet hoeveel mensen is gepeurd in wat Gideon wanneer of waar dan ook heeft gezegd, en dat de aanklacht van opruiing maar enigszins zou kunnen bevestigen. Tis zo kleinzielig, en er doen zo ontzettend veel mensen aan mee alsof het oorspronkelijke waarde zou bevatten, waar het in werkelijkheid lege hulzen betreft. Marionetten, bespeeld door geld, machtszucht en de angst te mislukken. Dan ben je wat mij betreft al mislukt, leef je een reeds gebroken leven. Forum voor Democratie is de enige politieke partij in Nederland die geen water bij de wijn doet als het om waarheidsvinding gaat. Ze tonen aan, voor wie het zien willen, hoe corrupt dat circus is.

Donald Trump is veroordeeld op alle punten. Nu zullen er nog meer mensen op hem gaan stemmen. De waanzin is out in the open, right in your face. Het ging vandaag nog door mij heen, de overweging dat werkelijk alles gelogen is dat we op het internet vinden. Mijn fantasie hield het opeens voor mogelijk dat David Icke, volgens de perceptie zwaar in de weg gezeten door de globalisten, uiteindelijk toch deel van hun team uitmaakt, werkzaam is als hoogleraar zand in de ogen strooien. Zou zomaar kunnen, hoewel ik David vertrouw.

Onzekerheid is een mooi onderwerp. Onzekerheid maakt de mens kwetsbaar, wat tevens ´s mens schoonheid prijs geeft. Onzekerheid over wat eigenlijk? De mens verlangt vastigheid, en in een levensdomein van louter beweging is dat blijvend een lastige zaak. Daar zal altijd alles, hoe rijk je ook bent en hoe veilig te ook meent te wonen, onzeker blijven. Onzekerheid zelf is het keiharde feit in iedere boreling. De vergissing die dan op latere leeftijd onvermijdelijk lijkt te volgen bestaat in de wens ´zekerheid´ te verwerven. Die wordt dan gezocht in, jawel, andermaal veranderende vormen. Dat kunnen de meest heilige vormen lijken, geen enkele vorm is houdbaar. Men hangt maar aan de beelden van de gekozen, en dus reeds verdelende religie, – de werkelijke inkeer tot Stilte wordt te allen tijde vermeden. Men durft de onzekerheid niet aan, voelt zich dwangmatig gedwongen tot een keuze in de wereld der vormen. Op dit fenomeen is de tweespalt van het coronabedrijf geënt: je bent vóór de prik en verantwoordelijk, of je bent tegen de prik en een minderwaardig burger. Zo was het opgezet, zo is het gebeurd. Want mensen willen zekerheid, en leveren daarvoor blijkbaar graag hun vrijheid in.

Heb nog wat aardige foto´s: de eerste toont het aanzicht op de keukendeur op een zinnige dag, de daarop volgende maakte ik afgelopen week op een regenachtige dag.

Had in een vorig bericht muziek van Funkadelic geplaatst en gevoeld hoe lekker deze muziek voor mij werkt. Er zit een geschiedenis aan vast: ik leerde de magische paddenstoel kennen met Johnny, en Johnny vond Funkadelic geweldig. Ik vond het meteen prachtig, maar heb verder geen aandacht besteed aan teksten en spelende intenties van de band, it was funky and I liked it. Het bleef door me heen gaan deze week, en na alle waanzin die sinds mijn ontmoeten met Johnny, zo een dertig jaar geleden, in de wereld is uitgebroken, klinkt de band verfrissend, nieuw en feitelijk wel heel erg geniaal. Neem er de tijd voor, dit zijn werkelijk artiesten.

Parliament Funkadelic – The Mothership Connection – Live in Houston Texas, 1976

Een gedachte over “Actualiteiten en een achtergrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *